1. Home
  2. Recepten
  3. Halloumi kaas
  4. Halloumi Kebabs

Halloumi Kebabs

  • Internationaal,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-04-2006

Ingrediënten 2 personen


1 pak Halloumi kass (ca 350 gram)
1 middelgrote paprika
1 middelgrote rode ui
4 tot 8 niet te grote champignons
Verse tijm, oregano, rosemarijn, munt en peterselie
1 grote knoflookteen
ca 0,5 dl olijfolie
het sap van 1 limoen
(zwarte)peper uit de molen


Verder heb je nodig


2 platte metalen schaslick spiezen van 30 cm of 4 kortere.


Vegetarische Spiesjes voor bij de barbeque.Recept van Delia Smith

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een marinade van ca 1 eetlepel van de gemengde verse kruiden, de olie, het limoensap, de knoflook (uit de knijper) en de peper.Snijd de kaas in blokjes van ca 2 bij 2 cm en doe die in de marinade.
Laat de kaas met de champignons ca 24 uur marineren in de koelkast in een glazen of stenen schaal. Schep af en toe om.

Bereidingswijze

Vet de spiezen in, snijd ze paprika en de ui in stukjes van ca 2 bij 2 cm.
Begin en eindig elke spies met een champignon. en rijg daartussen telkens een stukje ui stukje paprika en een stukje kaas, stukje ui stukje paprika etc etc.
Gril de spiezen op de barbeque ca 10 minuten. keer ze regelmatig en bestrijk ze regelmatig met de overgebleven marinade.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Maak er een Mexicaanse versie van door alleen rode paprika te gebruiken en er een verse salsa bij te maken van 4 stevige tomaten1/2 rode ui (fijngehakt)1 groen pepertje zonde zaadjes en zaadlijsten2 el vers korianderbladhet sap van 1 limezout en peper uit ede molenHak deze ingredienten grof in de hakmolen, of snijd de ingredienten met de hand fijn en vermeng ze. Maak deze salsa zeker een uur van te voren.
Recept vertaald van: Delia Smith?s Summer Collection



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top