1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Halloumi met Kappertjes-Koriandervinaigrette

Halloumi met Kappertjes-Koriandervinaigrette

  • Grieks, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-04-2006

Ingrediënten 2 personen


1 pakje Halloumi-kaas(ca 375 gram)
bloem
olijfolie
Zout en Peper uit de molen
1 volle eetlepel kappertjes
1 el witte wijnazijn
1 teen knoflook
1 volle tl mosterd met pitjes
1 el vers gehak korianderblad
Limoen



Voor- of lunchgerecht met Grieks-Cypriotisch tintje.
Recept van Delia Smith

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de Halloumi uit de verpakking en dep droog. Snijd de kaas in 8 plakken.Haal met een zesteur de schil van een schoongeboende limoen en pers het sap uit.

Bereidingswijze

Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie met de limoen schil en sap, de knoflook uit de pers, de azijn, mosterd, korianderblad en zout en peper uit de molenVerhit de olie in de koekenpan. Meng een paar eetlepels bloem met wat zout en peper. Duw de Halloumi plakken met alle kanten goed in de bloem en bak ze goudvbruin in de koekenpan (ca 1,5 minuut per kant).
Verdeel de halloumi over 2 bordjes en besprenkel met de vinaigrette

Serveertip

Recept van Delia Smith



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top