Gebakken Halloumi

  • Grieks, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-04-2006

(Vegetarisch) Lunch- of voorgerecht met cypriotische kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 1 pakje Halloumi-kaas(ca 375 gram)

  • bloem

  • olijfolie

  • herbamare pikant ***

  • verse peterselie en bieslook

  • wat (gemengde) sla bladeren

  • Limoen
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    ***Dit is een pikant kruidenzout van dr Vogel. Als je niet aan Herbamare Pikant kunt komen, gebruik je gewone Herbamare en peper uit de molen, (of gewoon zout en peper uit de molen).

    Voorbereiding

    Haal de Halloumi uit de verpakking en dep droog. Snijd de kaas in 8 plakken.

    Bereidingswijze

    Verhit de olie in de koekenpan. Meng een paar eetlepels bloem met wat Herbamare.
    Duw de Halloumi plakken met alle kanten goed in de bloem en bak ze goudvbruin in de koekenpan (ca 1,5 minuut per kant).

    Serveertip

    Leg wat slabladeren op 2 bordjes en schik de gebakken Halloumi er op. Strooi er wat vers gesneden tuinktuiden overheen en besprenkel met wat limoensap en evt nog wat peper uit de molen.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten