1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Hachee
  6. Indische hachee

Indische hachee

Door: wereldredactie

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundvlees bv riblappen in stukken

peper, zout, laurierblad

1 teen knoflook

100 gram boter

2 kruidnagelen

1 kg uien, gepeld en in dunn ringen gesneden

1 scheut rode wijn

4 eetl zoete ketjap (manis)

1 theel. sambal

1-2 eetl tomatenpuree

1 scheutje wijnazijn

1 theel. bruine suiker


Verder heb je nodig


Braadpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.
Vervolgensalle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.

Serveertip

Lekker met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes en augurken.
Maar ik vindt het met aardappels ook lekker.

tip
eventueel mee laten stoven.
zoethout 3 x geknakt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top