Visrecept (slank)

  • Internationaal,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2006
  • Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

  • Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

  • Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

  • Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

  • Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

  • Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

    Visrecept (slank)

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen!
Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar… soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden.
Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 1 blik tomatenblokjes (425 g)
  • 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af)
  • Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt).
  • 1 flinke scheut Worcestershiresaus.
  • Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper).
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • 2 rode uien.
  • 300 g kabeljauw of andere witvis.
  • 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.)
  • 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi)
  • Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan,Ovenschaal,Oven.

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 200°C
  • Als je bevroren vis hebt eerst laten ontdooien.(in de koelkast)
  • Kook de aardappelschijfjes ( gaatjes prikken en zakje in magnetron) en laat nagaren in de verpakking.
  • Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij in vrij kleine reepjes
  • Snijdt de rode uien in ringen.

Bereidingswijze

  • Doe de tomaten uit blik in een pan en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de Worcestershiresaus, bleekselderij , zout en versgemalen peper toe.
  • Laat dit 8-10 minuten zachtjes pruttelen.(roer af en toe).
  • Terwijl de tomaten met bleekselderij op het gas staan maak je de kaassaus.
  • Maak het met meer water als op het pakje staat, je ziet zelf wel of het meer vloeibaar wordt.
  • Als het tomaten/selderij prutje klaar is (proef even of er voldoende kruiden inzitten) lepel je het over in een ovenvaste schaal. (Je kan het eventueel iets binden met wat allesbinder).
  • Verdeel de uienringen eroverheen.
  • Dan de vis erop, maal nog wat verse peper over de vis.
  • Leg de aardappelschijfjes op de vis.
  • Giet de kaassaus erover.
  • Schuif in het midden van de oven.
  • Na 25 minuten is je gerecht klaar.

Bron

Slankclub recept

Serveertip

Schaaltje rauwkost erbij..;-)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

carla58 avatar
carla58 21-04-2017

Vanavond klaargemaakt, het was erg lekker en ik ga het zeker vaker eten en ik denk dat het met andere groente ook lekker is. Dank je wel

Purrie avatar
Purrie 09-02-2017

Lekker Louise, dank !!!

ArualB avatar
ArualB 09-02-2017

Meegenomen Louise, dank je wel. Ik denk dat ik er prei door ga doen, 'mijn' mannen zijn niet zo gek op bleekselderij.

meeuw405 avatar
meeuw405 09-02-2017

Dit is beslist geen "slank" recept maar wel verschrikkelijk lekker. Volgende keer laat ik de kaassaus weg,(zelfgemaakte) komt de vis beter tot z'n recht en is het geheel minder machtig. Succes met je recepten. Smulgroet Els

meeuw405 avatar
meeuw405 08-02-2017

Maar geen pakjes of zakjes alles lekker vers gemaakt.:-)

meeuw405 avatar
meeuw405 08-02-2017

Deze meegenomen en komt vanavond op tafel. Smulgroet Els

bramenria avatar
bramenria 22-06-2015

We hebben er vanavond van gesmuld,voor herhaling vatbaar.Komt zeker vaker op tafel.bedankt voor het delen. Groeten Ria

Cecileg avatar
Cecileg 15-04-2015

Deze had ik al lang op mijn verlanglijst staan, vorige week gemaakt en dat zal nog wel vaker gebeuren. Zelfs mijn lief keek op van zijn bord en zei, dit mag je vaker maken. Ik heb ook zelf de kaassaus gemaakt, is toch snel klaar, zeker als mijn lief de kaas raspt. Lieve groet Cecile

moniquek1 avatar
moniquek1 26-03-2015

Hallo Alida ga vrijdag je recept maken ,had nog veel bleekselderij over en zocht hier een recept mee. Ik ben benieuwd hoe het smaakt moet alleen de kaassaus halen rest heb ik al in huis. Groetjes Monique

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 26-01-2013

Ik zag de foto hiervan op je Pagina en dat zag er toch zo lekker uit dat ik het ben gaan zoeken en hoera gevonden heb. Ik neem het alvast mee. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten