Ananas-garnalensoep

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 rode uitjes, 3 schijven ananas, bij voorkeur verse ananas, 2 teentjes knoflook, 100 g tofu (tahoe), 2 eetlepels arachideolie, 1/2 theelepel geraspte gemberwortel of een mespunt gemberpoeder, 1 l kippenbouillon, 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla), 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie, 12 grote gepelde gekookte garnalen, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk. Snijd de schijven ananas in kleine stukjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Snijd de tofu in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig. Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookknijper boven de ui uit. Voeg de gember toe. Roer ui, knoflook en gember door elkaar. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Roer de blokjes tofu, stukjes ananas, vissaus en ten slotte de koriander en garnalen door de hete soep. Laat de soep niet meer koken. Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen terecht komen. Strooi er bieslook overheen.

Serveertip

Vervang de garnalen door stukjes (wit)visfilet. Voeg de vis aan de hete soep toe en pocheer de vis in ca. 5 minuten gaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jacoba_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten