1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Ingelegde schapenkaas.

Ingelegde schapenkaas.

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2006

Ingrediënten


-200 gram zwarte olijven-1 potje gerilde paprika van ongeveer 320 ml-1 bol jonge knoflook of 3 tot 4 teentjes knoflook-2 rode pepers-800 gram feta-kaas of schapenkaas-3 laurierbladeren-grof zeezout-250 tot 375 ml olijfolie-eventueel een extra rode peper ter garnering.


Verder heb je nodig


-Mesje-zeef-glazen potten.


Lekker bij warm weer,bij salade en de barbeque of om zo te eten met stokbrood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Laat de oliven en de paprika apart uitlekken.
-Pel en snipper de knoflook,snij eventueel het jonge knoflookgroen in ringetjes.
-Maak de rode pepers schoon,haal de zaadlijsten eruit en hak ze fijn.
-Snijd de paprika in reepjes .
-Snijd de kaas in grote blokjes.

Bereidingswijze

-Schik de ingredienten in glazen potten ,samen met de laurierbladeren en vul ze af met de oijfolie.
-Voeg wat zeezout toe.
-Zet de potten 1 tot 2 dagen weg op een koude plaats.

Serveertip

-Garneer de schapenkaas met extra rode peper.
-Serveer er een krachtige rode wijn bij.
-Bron;Koken en genieten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top