tiramisu "anders"

  • Italiaans, Nagerecht
  • 0-10 min.

Door de mooie kleur van limoen en munt een verrassend toetje. Makkelijk tevoren te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
200 g italiaanse lange vingers (Savoiardi), 2,5 dl. slagroom, 250 g mascarpone, 120 g suiker, 0.8 dl. citroensap, rasp van 1 citroen, eventueel 0.8 dl. cirtoenlikeur (limoncello).
voor de garnering: 1 limoen in dunne plakjes, poedersuiker en verse munt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
platte schaal

Voorbereiding

Klop de slagroom met de suiker en mascarpone stijf. Vermeng hierdoor de rasp van 1 citroen. Doe het citroensap met de limoncello bij elkaar.

Bereidingswijze

Neem een platte schaal en leg daarop circa 12 lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de helft van het sapmengsel. Strijk daarna mbv een paletmes de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers. Leg nogmaals een laag lange vingers erop. Besprenkel deze met de rest van het sapmengsel en strijk een nieuwe laag mascarponemengsel erop. Zet koud weg tot gebruik.

Serveertip

Vlak voor het opdienen garneren met dunne plakjes limoen en wat munt. Strooi er poedersuiker overheen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riethaasnoot avatar

Doorsturen

Home Recepten