tiramisu "anders"
- Italiaans, Nagerecht
- 0-10 min.
Door de mooie kleur van limoen en munt een verrassend toetje. Makkelijk tevoren te maken.
Ingrediënten 6 recipe.people
200 g italiaanse lange vingers (Savoiardi), 2,5 dl. slagroom, 250 g mascarpone, 120 g suiker, 0.8 dl. citroensap, rasp van 1 citroen, eventueel 0.8 dl. cirtoenlikeur (limoncello).voor de garnering: 1 limoen in dunne plakjes, poedersuiker en verse munt.
Benodigdheden
platte schaalVoorbereiding
Klop de slagroom met de suiker en mascarpone stijf. Vermeng hierdoor de rasp van 1 citroen. Doe het citroensap met de limoncello bij elkaar.
Bereidingswijze
Neem een platte schaal en leg daarop circa 12 lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de helft van het sapmengsel. Strijk daarna mbv een paletmes de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers. Leg nogmaals een laag lange vingers erop. Besprenkel deze met de rest van het sapmengsel en strijk een nieuwe laag mascarponemengsel erop. Zet koud weg tot gebruik.
Serveertip
Vlak voor het opdienen garneren met dunne plakjes limoen en wat munt. Strooi er poedersuiker overheen.