1. Home
  2. Recepten
  3. Tiramisu
  4. Limoncello tiramisu
  5. tiramisu "anders"

tiramisu "anders"

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-04-2006

Ingrediënten 6 personen


200 g italiaanse lange vingers (Savoiardi), 2,5 dl. slagroom, 250 g mascarpone, 120 g suiker, 0.8 dl. citroensap, rasp van 1 citroen, eventueel 0.8 dl. cirtoenlikeur (limoncello).
voor de garnering: 1 limoen in dunne plakjes, poedersuiker en verse munt.


Verder heb je nodig


Platte schaal


Door de mooie kleur van limoen en munt een verrassend toetje. Makkelijk tevoren te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de slagroom met de suiker en mascarpone stijf. Vermeng hierdoor de rasp van 1 citroen. Doe het citroensap met de limoncello bij elkaar.

Bereidingswijze

Neem een platte schaal en leg daarop circa 12 lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de helft van het sapmengsel. Strijk daarna mbv een paletmes de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers. Leg nogmaals een laag lange vingers erop. Besprenkel deze met de rest van het sapmengsel en strijk een nieuwe laag mascarponemengsel erop. Zet koud weg tot gebruik.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Vlak voor het opdienen garneren met dunne plakjes limoen en wat munt. Strooi er poedersuiker overheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top