1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Tahoespies met shii-takes

Tahoespies met shii-takes

  • Vegetarisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2006

Ingrediënten 4 personen


1 blok tahoe (375 gr), 1 el Japanse sojasaus, 1 el rijstwijn of med. dry sherry, 4 el roerbakolie, 1 bakje shii-takes (100 gr), 1 rode ui, 1 rode paprika, 4 takjes rozemarijn


Verder heb je nodig


4 metalen of houten spiesen, keukenpapier, bbq of grillpan


Vegetarische spies voor op de bbq of in de grillpan (AH)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tahoe in 4 stukken snijden, ieder stuk in 4 blokjes. In vergiet goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. In kom sojasaus, rijstwijn (of sherry) en 2 e.l. roerbakolie tot marinade kloppen. Blokjes tahoe voorzichtig erdoor wentelen en ca. 5 min. laten staan.
Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en steeltjes eraf snijden (worden niet gebruikt). Grote hoedjes halveren. Ui pellen en in 8 parten snijden. Paprika wassen, schoonmaken in in 20 stukjes snijden. Rozemarijntakjes doormidden knippen.
AFwisselend blokjes tahoe, paprika, ui en paddestoelen aan spiesen steken. Takjes rozemarijn ertussen steken. Spiesen rondom bestrijken met rest van marinade. Op bord leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

(Van tevoren tahoespiesen op kamertemperatuur laten komen.) Spiesen rondom bestrijken met rest van roerbakolie en op hete bbq of in hete grillpan in ca 4 min. rondom bruin roosteren.

Serveertip

Serveren met chilisaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caroline_z


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caroline_z
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top