Tahoespies met shii-takes

  • Vegetarisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2006

Vegetarische spies voor op de bbq of in de grillpan (AH)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blok tahoe (375 gr), 1 el Japanse sojasaus, 1 el rijstwijn of med. dry sherry, 4 el roerbakolie, 1 bakje shii-takes (100 gr), 1 rode ui, 1 rode paprika, 4 takjes rozemarijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 metalen of houten spiesen, keukenpapier, bbq of grillpan

Voorbereiding

Tahoe in 4 stukken snijden, ieder stuk in 4 blokjes. In vergiet goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. In kom sojasaus, rijstwijn (of sherry) en 2 e.l. roerbakolie tot marinade kloppen. Blokjes tahoe voorzichtig erdoor wentelen en ca. 5 min. laten staan.
Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en steeltjes eraf snijden (worden niet gebruikt). Grote hoedjes halveren. Ui pellen en in 8 parten snijden. Paprika wassen, schoonmaken in in 20 stukjes snijden. Rozemarijntakjes doormidden knippen.
AFwisselend blokjes tahoe, paprika, ui en paddestoelen aan spiesen steken. Takjes rozemarijn ertussen steken. Spiesen rondom bestrijken met rest van marinade. Op bord leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

(Van tevoren tahoespiesen op kamertemperatuur laten komen.) Spiesen rondom bestrijken met rest van roerbakolie en op hete bbq of in hete grillpan in ca 4 min. rondom bruin roosteren.

Serveertip

Serveren met chilisaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten