1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmspiezen met bacon en tomatensalsa

Zalmspiezen met bacon en tomatensalsa

Door: wereldredactie

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2006

Ingrediënten 4 personen


5 tomaten
1 rode ui
1 zakje verse bbq kruidenmix
2 el citroensap
zout
(versgemalen) zwarte peper
4 zalmfilets (200 gr)
2 el olijfolie


Verder heb je nodig


4 bbq spiesen
bbq of grillpan


Kruidige spiesen voor op de BBQ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tomaten inkruisen, enkele sec. onderdompelen in kokend water en ontvellen, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Oregano en majoraan uit kruidenmix fijnsnijden. Tomaten, ui en kruiden met citroensap mengen. Op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Rozemarijn en salie fijnsnijden. Zalmfilets in 5 gelijke stukken snijden. Door kruiden wentelen en met peper bestrooien. Zalm omwikkelen met bacon en aan spiesen rijgen.

Bereidingswijze

BBQ-rooster (of grillpan) en zalmspiesen met ollie bestrijken. Spiesen in ca 10 min. gaar grillen. Af en toe keren.
Serveren met tomatensalsa en gepofte aardappels.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top