KooKoo-yeh Sabzi

  • Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2006

Iranese omelet met veel kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 el geklaarde boter * 1 el bloem * 5 eieren (biologisch) * 1 tl dubbelkoolzure soda * peper * zout * 4 tenen knoflook * 2 preien * 200 gr verse spinazie * 200gr verse peterselie * 200 gr verse dille * 200 gr verse koriander * 5 stengels lente ui *
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* Mesje * vergiet * emmer * grote schaal * schaal * platte schaal * schoteltje * hapjespan * garde *

Voorbereiding

Snij de preien in de lengte in twee en zet ze in een emmer schoon water. was de spinazie goed schoon en laat ze uilekken in een vergiet. Spoel de peterselie, dille, koriander goed schoon en sla ze droog in de gootsteen. Neem de preien uit de emmer, spoel ze na, snij ze in halve ringen en leg ze bij de spinazie. Snij de kruiden fijn, voeg dit toe aan de prei en roer dit door elkaar. Pel de knoflook, snijd ze in stukjes en leg ze klaar op een schoteltje.
Breek de eieren open boven een chaal en roer ze rustig kapot. Voeg de soda en bloem er aan toe en roer door elkaar met de garde.

Bereidingswijze

Laat de boter heet worden en leg er de knoflook in waarna het
groenten/kruidenmensel op. Zet de hitte op half en roer het af en toe langzaam door elkaar tot alles zacht geworden en heerlijk geurt. Zorg dat het mengsel afkoelt en breng op smaak met peper en zout. Meng er dan de struif goed doorheen, leg het mengels terug in de pan en laat de omelet in circa 20 minuutjes mooi bruin worden en keer hem dan om zodat de andere kant ook mooi bruin wordt.

Serveertip

Stort de omelet voorzichtig op een mooie platte schaal en snij hem in acht punten. Geef er zoetzuur bij van bietjes, raapjes, een bakje yoghurt met komkommer en knoflook, en een schaal lekker warme sangak brood of anders gewoon naan want dat lijkt een beetje op sangak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten