1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout van de chef

Lamsbout van de chef

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2006

Ingrediënten 4 personen


-een lamsbout van ongeveer 1,2 kg
-20 kleine sjalotjes
-olijfolie
-2 dl witte wijn
-8 aardappels
-100 g ganzenvet

KRUIDENPASTA :

-2 takjes rozemarijn
-2 takjes munt
-2 takjes tijm
-4 teentjes geperste knoflook
- circa 10 filets van ansjovis
-het sap van een citroen







Een heerlijke lamsbout met een prima saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Rozemarijn, munt, tijm, knoflook en ansjovis in een vijzel pureren.
-Het mengsel met een scheutje citroensap en een scheutje olijfolie aanlengen tot men een homogene pasta heeft.

Bereidingswijze

-Een pan verwarmen, een scheut olijfolie toevoegen en de lamsbout op groot vuur aan alle kanten kleuren.
-De pan van het vuur halen.
-Vier diepe sneden in het vlees maken.
-De openingen vullen met de helft van de ansjovispasta.
-De ingesneden lamsbout in een hete oven braden tot het vlees de gewenste gaarheid heeft.
-Ondertussen de andere helft van de pasta met een scheut olijfolie in een pan doen.
-De geschilde sjalotjes toevoegen en op zacht vuur gaar stoven.
- De witte wijn toevoegen en de saus op groot vuur, al roerende, inkoken.
-De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. De kubusjes in ganzenvet goudbruin en gaar bakken.

Serveertip

Het vlees versnijden en opdienen met sjalotjes, saus en aardappelblokjes.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top