Worteltjestaart

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2006
  • Worteltjestaart

    Worteltjestaart

    Worteltjestaart

Deze taart is echt fantastisch!!!!
en ik maar denken aan dat konijn bij de bakker..... hahaha

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 g bloem
40 g bakpoeder
15 g kaneel
zout
500 g bruine basterdsuiker
8 eieren
4 dl olijfolie
650 g wortelrasp
2 bananen
130 g walnoten

citroencreme:
100 g boter
100 g mascarpone
250 g poedersuiker
sap van 1 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vorm van 26 cm
beslagkom
garde
spatel
oven
rasp

Bereidingswijze

Meng alle ingredi?nten met de vlinder (houdt 150g wortelrasp apart).
Doe het beslag in de ingevette bakvorm.
Afbakken ca 55 minuten bij 160?C. Check gaarheid met een sate-prikker.
Af laten koelen.
Klop de boter met de mascarpone, poedersuiker en de citroen stijf.
Besmeer de taart met de citroencreme.
Strooi de rest van de wortelrasp bovenop.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lenniee avatar
Lenniee 19-05-2011

De taart is heel lekker. Alleen té veel ingrediënten voor een springvorm maat 26cm. Dus een grotere vorm nodig en veel langer in de oven anders is die niet gaar. 170graden 1uur en 20 min was die gaar.

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 18-05-2006

Ik zou hem wel een keer willen proberen (de ingredienten klinken lekker), maar hoe kom ik aan walnoten-citroencreme? groetjes Christa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten