Kippenvleugeltjes met honing en knoflook
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit gerecht uit de Kantonese keuken is waarschijnlijk het oudste recept met kippenvleugels. Het is een eenvoudig recept en super lekker!!!
Ingrediënten 4 personen
-1 kg kippenvleugels- 0,5 kop gezouten sojasaus
-3 eetlepels honing
-een klein kopje water
-vegetarische olie
-4 grote tenen knoflook
-2 theelepels geraspte, verse gember
.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 548,81 kcal |
Koolhydraten | 13,34 g |
Eiwitten | 44,57 g |
Vetten | 34,75 g |
Voorbereiding
-Meng de sojasaus, honing en water in een pannetje. Schil de knoflook en hak de teentjes fijn
Bereidingswijze
-Verwarm een scheut olie in een wok (of eventueel een gewone pan), voeg de knoflook en de gember toe en roerbak gedurende een paar seconden.
-Doe de vleugels bij de smaakmakers in de wok en roerbak ze 5 minuten, zodat ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
-Voeg indien nodig meer olie toe.
-Giet de soja-honingsaus in de wok, draai het vuur zachter en laat alles onder deksel stoven tot het vlees gaar is.
- Regelmatig in de pan roeren.
-Verwijder het deksel, draai het vuur op maximum, laat al roerende de saus inkoken tot de vleugels aan alle kanten zijn geglaceerd.
Serveertip
-U kunt er gekookte witte rijst bij serveren.
-De vleugels in de stroperige saus opdienen.