Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

    Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

    Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

Dit gerecht uit de Kantonese keuken is waarschijnlijk het oudste recept met kippenvleugels. Het is een eenvoudig recept en super lekker!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 kg kippenvleugels
- 0,5 kop gezouten sojasaus
-3 eetlepels honing
-een klein kopje water
-vegetarische olie
-4 grote tenen knoflook
-2 theelepels geraspte, verse gember





.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 548,81 kcal
Koolhydraten 13,34 g
Eiwitten 44,57 g
Vetten 34,75 g

Voorbereiding

-Meng de sojasaus, honing en water in een pannetje. Schil de knoflook en hak de teentjes fijn

Bereidingswijze

-Verwarm een scheut olie in een wok (of eventueel een gewone pan), voeg de knoflook en de gember toe en roerbak gedurende een paar seconden.
-Doe de vleugels bij de smaakmakers in de wok en roerbak ze 5 minuten, zodat ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
-Voeg indien nodig meer olie toe.
-Giet de soja-honingsaus in de wok, draai het vuur zachter en laat alles onder deksel stoven tot het vlees gaar is.
- Regelmatig in de pan roeren.
-Verwijder het deksel, draai het vuur op maximum, laat al roerende de saus inkoken tot de vleugels aan alle kanten zijn geglaceerd.

Serveertip

-U kunt er gekookte witte rijst bij serveren.
-De vleugels in de stroperige saus opdienen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten