Butterscotch meringue

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2006
  • Butterscotch meringue

    Butterscotch meringue

    Butterscotch meringue

een heerlijke zoete taart!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
375 g bloem
180 g koude boter, in stukjes
50 g lichtbruine basterdsuiker
25 g eigeel
? dl melk
zout

390 g bruine basterdsuiker
90 g bloem
500 g melk
1 vanillestokje
90 g boter
60 g eidooier
4 blaadjes gelatine

225 g eiwit
75 g witte basterdsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Draai een deeg van de bloem, boter, lichtbruine basterd, eigeel, melk en zout met de vlinder.
Bedek de ingevette bakvorm met het deeg, maak een opstaande rand en bak blind af.
25 minuten bij 180C.
Doe de suiker met de bloem, de melk en de boter in een pan. Doe het merg van het vanillestokje erbij en gaar (al roerend) op laag vuur.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
Als het mengsel kookt de uitgeknepen gelatine en de eidooier mengen.
Verdeel de vulling over de taartbodem.
Klop het eiwit met de basterdsuiker tot stevige pieken.
Schep het eiwit op de vulling en maak met een vork krullen.
Bak de taart nog 5 tot 10 minuten (tot de meringue goudbruin is).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lreijnen avatar
lreijnen 14-04-2006

Hoi, ik neem je recept mee, lijkt me heerlijk en suikerrijk!! Is een vlinder een mixer toevallig? Xx Linda

maryh avatar
maryh 12-04-2006

Hai, Ik heb je recept meegenomen naar mijn pagina. Nu heb ik een vraagje aan je; hoeveel melk gebruik je. Er staat namelijk een ? bij de hoeveelheid. Groetjes Mary

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten