Een heerlijke zoete taart!
Draai een deeg van de bloem, boter, lichtbruine basterd, eigeel, melk en zout met de vlinder.
Bedek de ingevette bakvorm met het deeg, maak een opstaande rand en bak blind af.
25 minuten bij 180C.
Doe de suiker met de bloem, de melk en de boter in een pan. Doe het merg van het vanillestokje erbij en gaar (al roerend) op laag vuur.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
Als het mengsel kookt de uitgeknepen gelatine en de eidooier mengen.
Verdeel de vulling over de taartbodem.
Klop het eiwit met de basterdsuiker tot stevige pieken.
Schep het eiwit op de vulling en maak met een vork krullen.
Bak de taart nog 5 tot 10 minuten (tot de meringue goudbruin is).
lreijnen 14-04-2006
Hoi, ik neem je recept mee, lijkt me heerlijk en suikerrijk!! Is een vlinder een mixer toevallig? Xx Linda
maryh 12-04-2006
Hai, Ik heb je recept meegenomen naar mijn pagina.
Nu heb ik een vraagje aan je;
hoeveel melk gebruik je. Er staat namelijk een ? bij de hoeveelheid.
Groetjes Mary