1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Butterscotch
  5. Butterscotch meringue

Butterscotch meringue

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2006

Ingrediënten 8 personen


375 g bloem
180 g koude boter, in stukjes
50 g lichtbruine basterdsuiker
25 g eigeel
? dl melk
zout

390 g bruine basterdsuiker
90 g bloem
500 g melk
1 vanillestokje
90 g boter
60 g eidooier
4 blaadjes gelatine

225 g eiwit
75 g witte basterdsuiker



Butterscotch meringue
Butterscotch meringue

Een heerlijke zoete taart!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Draai een deeg van de bloem, boter, lichtbruine basterd, eigeel, melk en zout met de vlinder.
Bedek de ingevette bakvorm met het deeg, maak een opstaande rand en bak blind af.
25 minuten bij 180C.
Doe de suiker met de bloem, de melk en de boter in een pan. Doe het merg van het vanillestokje erbij en gaar (al roerend) op laag vuur.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
Als het mengsel kookt de uitgeknepen gelatine en de eidooier mengen.
Verdeel de vulling over de taartbodem.
Klop het eiwit met de basterdsuiker tot stevige pieken.
Schep het eiwit op de vulling en maak met een vork krullen.
Bak de taart nog 5 tot 10 minuten (tot de meringue goudbruin is).

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hotmier


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hotmier
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top