1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Frambozenpudding met witte chocolade

Frambozenpudding met witte chocolade

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-04-2006

Ingrediënten 8 personen


300 g frambozen (diepvries)
6 blaadjes gelatine (rood)
1 vanillestokje
250 ml zoete witte wijn (dessertwijn)
400 ml slagroom
100 g witte chocolade
100 g suiker


Verder heb je nodig


8 puddingvormpjes (a 150 ml)


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de bevroren frambozen eerst ontdooien. Week de blaadjes gelatine in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit. Breng 100 ml wijn met het vanillestokje en -merg en de suiker aan de kook, laat even trekken. Knijp de gelatine uit. Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, los de gelatine op in de warme wijn. Houd een paar frambozen achter en pureer de rest met een staafmixer. Wrijf de puree eventueel door een zeef. Laat het gelatinemengsel even afkoelen en roer het met de rest van de wijn door de frambozenpuree. Laat dit mengsel in de koelkast in ca. 40 minuten lobbig worden. Klop de slagroom bijna stijf en schaaf met een dunschiller de chocolade in krullen. Spatel, zodra het gelatinemengsel begint op te stijven, de slagroom erdoor en verdeel het frambozenmengsel over de (met olie ingevette) vormpjes. Zet ze in de koelkast en laat de puddinkjes in 2-3 uur opstijven.

Bereidingswijze

Dompel de puddingvormpjes tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk uit de vorm te krijgen. Leg een bord op elk vormpje, draai ze samen om en schud elk puddinkje voorzichtig los. Garneer met de bewaarde frambozen en de chocoladekrullen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top