1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Eieren in gerookte zalm

Eieren in gerookte zalm

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-04-2006

Ingrediënten 4 personen


200 g gerookte zalm
100 g huttenkase
2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
1 eetlepel dille (vers of diepvries), fijngesneden
75 g waterkers
4 eieren (medium)
versgemalen citroenpeper


Verder heb je nodig


Plasticfolie
4 koffiekopjes, dun ingevet met olie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Meng de H?ttenk?se met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper. Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er H?ttenk?se op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille.

Serveertip

Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top