Kippakketje uit de oven slankgerecht!
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-04-2006
Dit is een heerlijk Slankgerecht,Snel Klaar (als je op tijd de oven aanzet);)
Het kippakketje gaat in de oven en er komt geen boter of olie aan te pas.
Met rijst/aardappelen en (roerbak)groenten is het slechts 375 Calorieen p.p.
Ik geef op voor 1 persoon maar ben je met meer personen dan doe je gewoon 2-3 of 4x de hoeveelheden.
Dit is een dieetgerecht en ik geef dus een dieet portie op, ben je niet op dieet neem je gewoon meer!Ik maak dit vaak voor 2 personen en verdubbel dan het recept. De foto`s zijn gemaakt toen ik het met aardappelen (in de schil gekookt) en gemengde groenten heb gegeten en nog een foto van dit gerecht toen ik het gemaakt had met rijst en oosterse roerbakgroenten.
Ingrediënten 1 persoon
- 100 g kipfilet.
- 25 g St.Moret light (of andere "lightkaas" bvb , Linessa van Lidl of Philadelphia light).
- 1 eetl. Grove mosterd.(of gewone mosterd en grove dus half om half)
- 2 plakken rauwe ham.
- 80 gram gare rijst (of 2 aardappelen).
- 1 tl (olijf) olie
- (Roerbak)groenten naar smaak.
- Zout en peper naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 584,63 kcal |
Koolhydraten | 64,87 g |
Eiwitten | 48,27 g |
Vetten | 14,43 g |
Benodigdheden
Oven/ Ovenschaal/ Aluminiumfolie.Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kook de rijst(of aardappelen) terwijl de oven aanstaat.
- Roerbak de groenten in de olie als de kip bijna klaar is.
Bereidingswijze
- Mosterd en light-kaas door elkaar roeren.
- Kipfilet op aluminiumfolie leggen.
- Kipfilet insnijden en "openvouwen".
- (je hoeft de filet niet persé in te snijden je kan ook het mosterd/light-kaas mengsel op de filet smeren en daar de ham op leggen).
- Heb je het wel ingesneden smeer je de vulling erop.
- Pak de rauwe ham voorzichtig op en rol het (van je af) tot een pakketje.
- Vouw de folie dicht.
- Leg het pakketje in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
- Na 20 minuten is de kip is gaar en lekker mals met een heerlijke vulling!
Bron
Dieetlijst en aangepast naar eigen idee
Serveertip
Ik heb geen zout en peper toegevoegd bij de kip omdat het voor mij zout genoeg was. Bovendien was de grove mosterd "peperig" genoeg, maar wat let je om wat zout en peper toe te voegen?
Je kan dat trouwens ook doen als de kip klaar is.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
volgende keer doe ik iets minder mosterd... verder wéér lekker!
Wat een leuke reactie, dank je wel Margriet!
dit was super lekker en vreselijk gemakkelijk!!! dank je wel voor het recept. groetjes, Margriet
weer zo'n lekker recept van je!! heerlijk.... groetjes, eef
In een woord: heerlijk. Dit ga ik nog vaker klaarmaken, als ik de kans krijg, want er zijn zo veel lekkere dingen hier op Smulweb! Lieve groet Cecile
Ik ga het vandaag maken, Louise. Je ziet mijn reactie morgen hier staan. Lieve groet Cecile
Nu komt mijn vorige reactie er ook te staan!!! Lieve groet Cecile
Wat gek dat mijn reactie hier weer niet komt te staan en weer bij jou. Kijken of deze er wel bij komt te staan. Lieve groet Cecile
Ha Louise, jammer dat ik dit recept nog niet had ontdekt. Hier had ik vandaag wel zin in gehad. Ik had er nu een kipschnitzel van gemaakt. Ook lekker, maar..... Dit zal ik binnenkort maken. Lieve groet Cecile
Lijkt me heerlijk, neem ik graag mee. Gr Kimmy