1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Champignoncurry

Champignoncurry

Door: sonja26975

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2006

Ingrediënten 4 personen


500 g champignons
2 teentjes knoflook
2 groene Spaanse pepers
1 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
1 eetl. currypasta of 1/2 eetl. kerriepoeder
1 ui
150 ml kokosmelk
zout
25 g boter of 1 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
laurierblaadjes voor de garnering



Ontdek meer:

Voorbereiding

Veeg of borstel de champignons schoon en halveer ze eventueel. Maak de knoflook schoon. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes. Pureer de pepers, koriander, currypasta, knoflook, gepelde ui, kokosmelk en zout naar smaak met een staafmixer of in een keukenmachine.

Bereidingswijze

Verhit de boter of olie in een pan, voeg de champignons toe en bak ze in 3 minuten goudbruin. Giet het gekruide kokosmengsel erover en stoof dit samen met de champignons zonder deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar. Serveer de champignoncurry in ??npersoonsbakjes en garneer met laurierblaadjes.

Serveertip

Voeg een klein stukje geraspte gemberwortel toe. Meng blokjes rode en groene paprika door de curry.


Suggestie:
De curry kan ook geserveerd worden in uitgeholde minibolletjes.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top