1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bitterkoekjes
  6. Bitterkoekjes met mascarpone en perziken

Bitterkoekjes met mascarpone en perziken

  • Italiaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2006

Ingrediënten


4 eetlepels amaretto-
250 g bitterkoekjes-
3 blaadjes witte gelatine-
1/2 literblik perziken-
4 eidooiers-
50 g suiker-
500 g mascarpone-
50 g geschaafde amandelen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schenk de amaretto over de bitterkoekjes en maak de koekjes wat fijner. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Verhit 3 eetlepels van het perziksap, haal de pan van het vuur en los hierin de gelatine op. Klop de suiker met de eidooiers tot een licht romig mengsel. Klop de mascarpone, een deel van het perziksap (maak het niet te nat) en de gelatine erdoor. Snij de perziken in schijfjes. Doe in een schaal: de koekjes, daarop de helft van de creme, daarop de perziken en bovenop de rest van de creme. Laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Strooi het amandelschaafsel erover (rooster het eventueel eerst in een droge koekenpan).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkhoofd


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkhoofd
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top