1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Peulen met peentjes

Peulen met peentjes

Door: brando70

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gram peulen * zout * boter * 500 gram wortels * suiker * peterselie.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de peulen af, was ze en zet ze op met weinig kokend water en wat zout. Breng het geheel aan de kook en kook de peulen in 25 minuten gaar en droog.

Bereidingswijze

Zet tegelijk met de peulen in een andere pan de geschrapte en klein gesneden wortels op in weinig water met wat zout. Voeg tijdens het koken zonodig water toe. Schud er, als de wortels gaar zijn, een paar eetlepels suiker en een klontje boter door. Schep de peultjes op een schaal en schik de wortels er omheen. Bestrooi het gerecht met fijngeknipte peterselie.

Serveertip

Serveer er gekookte aardappels en vlees bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top