1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Quiche
  5. Gerookte zalm quiche met pijnboompitjes

Gerookte zalm quiche met pijnboompitjes

Door: marianneoud

  • Frans, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2006

Ingrediënten 6 personen


150 gram bloem 60 gr boter in klontjes 1 tl gehakte verse tijm 1 eierdooier 1-2 el ijskoud water VULLING 100 gr gerookte zalm 125 gr kwark 2 losgeklopte eieren 2 el mayonaise 2 el geknipt bieslook 1 el gehakte verse tijm half tl geraspte citroenschil 050 gram geroosterde pijnboompitten 40 gr gerookte zalm extra, ter garnering



Prima bij een buffet. Maar dit lust ik gewoon ook wel bij een overheerlijk wijntje bij de open haard.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereidingswijze

Bloem, boter en tijm in de keukenmachine doen en 30 seconden op de intervalstand zetten, tot het mengsel fijn en kruimelig is. Eierdooier en bijna al het water toevoegen en nog 20 seconden bewerken, tot het mengsel als een bal van de kant loslaat. Zo nodig meer water toevoegen. Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak voorzichtig soepel kneden.. In plasticfolie wikkelen en 20 minuten in de koelkast leggen. Een ondiepe ronde quichevorm van ca 20 cm invetten. Deeg uitrollen en de bodem en rand van de vorm ermee bekleden. Deeglap voorzichtig in de vorm leggen : rand bijsnijden. Deeg, bedekken met vetvrij papier en een laan ongekookte bonen of rijst. 10 minuten bakken, uit de oven halen en papier en vulling weggooien. Nog 10 minuten in de oven zetten, tot het deeg goudbruin is. Voor de vulling: oventemperatuur terug naar 180 graden. Van zalm, kwark, eieren, pijnboompitten, mayonaise, kruiden en schil in de keukenmachine een glad mengsel maken. Over de voorgebakken deegbodem gieten en 25 minuten bakken tot het geheel lichtbruin en stevig is. De quiche garneren met de extra gerookte zalm en naar keuze met takjes verse kruiden.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top