Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Shepherd \'s Pie

Shepherd \'s Pie

Door: ruthbrock

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2006

Ingrediënten


Ca. 500 gr. lamsgehakt(als je rundvlees gebruikt heet het Cottage Pie); 1 el. olijfolie; 2 middelgrote uien, gesnipperd; ca. 150 gr. wortel, grof geraspt; 1/2 tl. gemalen kaneel; 1 tl. verse tijm, fijngehakt; 1 el. verse peterselie, fijngehakt; 1 afgestreken el. bloem; ca. 1/4 l. (groente) bouillon evt. van een blokje; 1 afgestreken el. tomatenpuree; zout en peper uit de molen; 2 middelgrote preien, gewassen en in dunne ringen gesneden; ca. 1 kg. aardappelen; 50 gr. pittige oude kaas, geraspt; 50 gr. boter;


Verder heb je nodig


1 grote hapjespan en een ovenschaal


Klassieke Engelse ovenschotel met lamsvlees.
met rundvlees heet het Cottage Pie

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de Hapjespan en bak daarin de uien ca. 5 minuten tot ze wat beginnen te bruinen. Bak vervolgens de wortel een paar minuten mee. Haal de groenten dan uit de pan. Bak vervolgens het lamsgehakt op hoog vuur kruimelig en bruin.Kruid het stevig met zout en peper. Voeg daarna de groenten weer toe, met de tijm,kaneel en peterselie. Roer de bloem erdoor. Als deze het vocht van de groenten wat heeft opgenomen roer je er beetje bij beetje de bouillon door. Afmaken met de tomatenpuree. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat ca. 30 minuten sudderen. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.Stoom of kook ze gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden C. Giet de aardappels af en doe ze 5 minuten terug in de pan, afgedekt met een schone theedoek. Maak er dan met de pureestamper een puree van met de boter.Breng op smaak met zout en peper. Doe het vlees in de goed beboterde ovenschaal en verspreid het gelijkmatig. Verdeel hier de puree gelijkmatig over. Verdeel dan de prei en vervolgens de kaas over de schotel. Bak de schotel af gedurende ca. 25 minuten, hoog in de oven.
Je kunt evt. de helft van de wortel vervangen door mei- of andere knolletjes.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top