25 gr. boter.
3 dl. lauwe melk.
1 eetl. honing.
1 pak witbroodmix.
bloem om te bestuiven.
boter om in te vetten.
1 eidooier.
1 eetl. koffiemelk
Oven.
Leuk voor bij het paasontbijt.
Dit deeg is ook geschikt om broodfiguren zoals de paashaas mee te maken en bakken.
Voeg de boter, melk en honing bij de broodmix in een ruime kom en kneed hiervan een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt 10-15 min rijzen op een warme plaats.
Kneed het deeg opnieuw even door.
Verdeel het deeg in drieen en vorm er 3ongeveer 30 cm lange rollen van.
Vlecht de rollen op een met bloem bestoven werkvlak en leg deze vlecht op een ingevette bakplaat.
Klop de eidooier los met de koffiemelk en bestrijk de broodvlecht met dit mengsel.
Laat het brood afgedekt nog 20 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood iets onder het midden van de oven in ca. 20 min. bruin en gaar.
Variatie: meng een 1/2 theel. kaneelpoeder en 125 gr. rozijnen door het deeg.
christine5 22-02-2008
Ik heb je recept meegenomen, lijkt me erg lekker!
yellybean 06-04-2006
Dit is zo waanzinnig lekker, ik heb het al een paar keer gemaakt, je blijft ervan eten!!!