1. Home
  2. Recepten
  3. Gevlochten witbrood

Gevlochten witbrood

Door: brood_machine

  •  , Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2006

Ingrediënten


25 gr. boter.
3 dl. lauwe melk.
1 eetl. honing.
1 pak witbroodmix.
bloem om te bestuiven.
boter om in te vetten.
1 eidooier.
1 eetl. koffiemelk


Verder heb je nodig


Oven.


Leuk voor bij het paasontbijt.

Dit deeg is ook geschikt om broodfiguren zoals de paashaas mee te maken en bakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voeg de boter, melk en honing bij de broodmix in een ruime kom en kneed hiervan een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt 10-15 min rijzen op een warme plaats.
Kneed het deeg opnieuw even door.

Bereidingswijze

Verdeel het deeg in drieen en vorm er 3ongeveer 30 cm lange rollen van.
Vlecht de rollen op een met bloem bestoven werkvlak en leg deze vlecht op een ingevette bakplaat.
Klop de eidooier los met de koffiemelk en bestrijk de broodvlecht met dit mengsel.
Laat het brood afgedekt nog 20 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood iets onder het midden van de oven in ca. 20 min. bruin en gaar.

Serveertip

Variatie: meng een 1/2 theel. kaneelpoeder en 125 gr. rozijnen door het deeg.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brood_machine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top