1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Couscous
  6. Aubergines met gehakt en couscous

Aubergines met gehakt en couscous

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2006

Ingrediënten 4 personen


2 aubergines * 4 eetlepels zonnebloemolie * zout * versgemalen peper * 2 bekertjes zure room * 2 teentjes knoflook * 6 bosuitjes * 500 gram rundergehakt * 1 theelepel paprikapoeder * 400 gram couscous * 125 gram gedroogde abrikozen * 2 eetlepels gehakte koriander * 2 eetlepels pijnboompitten * 2 eetlepels olijfolie.



Een beetje Marokkaans. Lekker met pitabroodjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze aan beide zijden met 2 eetlepels zonnebloemolie en rooster ze in een grill of anti-aanbakkoekenpan aan beide zijden goudbruin. Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. KLop de zure room met de geperste teentjes knoflook en peper. Hak de uitjes fijn. Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit in 2 minuten de uitjes. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul. Bereid de couscous. Schep daarna de in stukjes gesneden abrikozen, koriander, olijfolie en de in een hete droge koekenpan geroosterde pijnboompitten erdoor. Schep de couscous in een warme schaal. Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel. Schep er hier en daar een toef zure room op.

Serveertip

Ditjes en Datjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top