1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pommes Mazenod.

Pommes Mazenod.

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kg. vastkokende aardappels, geschild.
750 ml. slagroom.
2 teentjes knoflook, geperst.
150 gr. Gruyere, geraspt.
versgemalen peper.


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal


Aardappelgratin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 100 graden.
Aardappels 15 min. koken, afgieten,laten uitdampen en in dunne plakjes snijden.
Slagroom met knoflook, 100 gr. van de kaas en peper en zout op smaak brengen.

Bereidingswijze

Van de aardappelplakjes driekwart in een ovenschaal overdoen.
Roommengsel erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen.
Achtergehouden deel van de aardappelplakjes gakpansgewijs erop leggen en rest van de kaas erover strooien.
Gratin in het midden van de oven in ca. 1 uur en 30 min. bruin en gaar bakken.
Met aluminiumfolie afdekken als de gratin te donker wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top