1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kippenlevertjes
  5. Bolognesesaus met kippenlevertjes

Bolognesesaus met kippenlevertjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2006

Ingrediënten 4 personen


-700 gram rundergehakt
- 20 cl rode wijn
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram kippenlevertjes
- 8 el olijfolie
- Italiaanse kruiden
- 2 gepelde tomaten
- 2 uien



Deze lekkere saus kan zowel voor allerlei pasta als voor lasagna gebruikt worden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Doe de kippenlevertjes in de blender en maal ze goed fijn.

Bereidingswijze

-Doe de olijfolie in een ruime pan en verhit deze
-Kippenlevertjes en het gehakt erbij voegen en al bakkend prakken met een vork.
-Vers gemalen peper en zout toevoegen naar smaak, eveneens knoflook en ui er bij doen en nog even mee laten fruiten.
-Gepelde tomaten samen met de rode wijn toevoegen, op smaak brengen met Italiaanse kruiden en afgedekt op een laag vuurtje zachtejs laten sudderen tot men een dikke saus bekomt.


Serveertip

Warm serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top