Mediterrane ribkarbonades

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Lekkere malse ribkarbonaadjes uit de oven

&copy Fast Food

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 dikke ribkarbonades
olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
2 el verse tijm, fijngehakt
2 el balsamico-azijn
4 romatomaten, in de lengte gehalveerd
1 rode paprika, in repen gesneden
2 courgettes, in dikke repen gesneden
peper en zout
2 el crema di balsamico
10 teentjes knoflook, in de schil
1 bosje lenteuitjes, in lange repen gesneden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Reken drie kwartier voor het marineren!
Verwarm de oven voor op 220 graden C.

Bereidingswijze

Meng de olijfolie, azijn, geperste knoflook en de kruiden door elkaar en schep de helft over de karbonades in een ingevette ovenschaal. Maak op smaak met peper en zout en zet afgedekt drie kwartier weg. Leg op elke karbonade 2 halve tomaten met de binnenkant naar beneden en besprenkel met crema di balsamico. Schep de groenten door de rest van de marinade en schep alles in de ovenschaal. Leg de ongeschilde teentjes knoflook ertussen. Zet 45 minuten in het midden van de oven tot het vlees gaar en bruin is en de groenten zacht. Neem de knoflookteentjes eruit en knijp ze uit boven een schaaltje. Roer de knoflook om met wat peper en zout.

Serveertip

Zet de ovenschaal op tafel en serveer met knapperige ciabatta met de knoflookcreme.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

menge161 avatar

Doorsturen

Home Recepten