bosbessen-kwarktaart
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-04-2006
Het lievelingsrecept van mijn man
Ingrediënten
* 150 gram volkoren bisquit;* 90 gram boter;
* 250 gram magere kwark;
* 250 ml. slagroom;
* 2 eiwitten;
* 175 gram bosbessen;
* 1 citroen (grote);
* 150 gram suiker;
* 2 zakjes vanillesuiker;
* 6 blaadjes gelatine.
Benodigdheden
Springvorm 24 cm.Voorbereiding
Verwarm de oven voor 180 graden C.
Meng de boter en de bisquits in de keukenmachine (fijn malen).
Verdeel dit mengsel over de springvorm. Goed aandrukken.
Bak dit 10 minuten in de oven; laten afkoelen.
Op deze manier kruimelt de bodem niet zo (Jamie Oliver).
Bereidingswijze
1.Gelatine weken in koud water.
2. Citroensap, 150 gram bosbessen en de suiker verwarmen, totdat de suiker is opgelost.
3. Gelatine door het sap roeren en dit alles door de kwark roeren. Dit mengsel laten afkoelen. Af en toe roeren.
4. Slagroom met de vanillesuiker stijf kloppen.
5. De eiwitten stijf kloppen.
6. Als het kwarkmengsel lobbig wordt de slagroom erdoor spatelen en ook het eiwit erdoor spatelen.
7. Het mengsel op de afgekoelde bodem scheppen en in de koelkast verder laten opstijven.
Serveertip
Garneren met de overgebleven bosbessen en slagroom.
Laatste reacties
ik neem hem mee,lijkt mij ook heerlijk.Groetjes, Adeline
heerlijk!
Lijkt me heerlijk! Ik ga hem vanavond maken, maar dan met aardbei, braam en rode bes. ;) Ben benieuwd!
Heerlijke taart. Ik heb zelf bastognekoeken gebruikt voor de bodem i.p.v. volkoren bisquit. Dat smaakt ook heerlijk. Bedankt voor het recept.
We hebben GENOTEN van deze overheerlijke kwartaart. Niet moeilijk te maken en erg lekker. Super als toetje na een lekkere maaltijd. Uw man heeft helemaal gelijk! Bedankt nogmaals voor het recept.
Ik neem dit recept graag van je over. Lijkt me heerlijk. Bedankt! Jolanda
kan natuurlijjk ook met andere vruchtjes denk ik he. in ieder geval bedankt,liefs ruth