bosbessen-kwarktaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2006

Het lievelingsrecept van mijn man

Deel dit recept

Ingrediënten
* 150 gram volkoren bisquit;

* 90 gram boter;

* 250 gram magere kwark;

* 250 ml. slagroom;

* 2 eiwitten;

* 175 gram bosbessen;

* 1 citroen (grote);

* 150 gram suiker;

* 2 zakjes vanillesuiker;

* 6 blaadjes gelatine.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor 180 graden C.

Meng de boter en de bisquits in de keukenmachine (fijn malen).

Verdeel dit mengsel over de springvorm. Goed aandrukken.

Bak dit 10 minuten in de oven; laten afkoelen.

Op deze manier kruimelt de bodem niet zo (Jamie Oliver).

Bereidingswijze

1.Gelatine weken in koud water.

2. Citroensap, 150 gram bosbessen en de suiker verwarmen, totdat de suiker is opgelost.

3. Gelatine door het sap roeren en dit alles door de kwark roeren. Dit mengsel laten afkoelen. Af en toe roeren.

4. Slagroom met de vanillesuiker stijf kloppen.

5. De eiwitten stijf kloppen.

6. Als het kwarkmengsel lobbig wordt de slagroom erdoor spatelen en ook het eiwit erdoor spatelen.

7. Het mengsel op de afgekoelde bodem scheppen en in de koelkast verder laten opstijven.

Serveertip

Garneren met de overgebleven bosbessen en slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 21-04-2010

ik neem hem mee,lijkt mij ook heerlijk.Groetjes, Adeline

itsmarjolein avatar
itsmarjolein 10-08-2009

heerlijk!

itsmarjolein avatar
itsmarjolein 08-08-2009

Lijkt me heerlijk! Ik ga hem vanavond maken, maar dan met aardbei, braam en rode bes. ;) Ben benieuwd!

msredhill avatar
msredhill 05-08-2008

Heerlijke taart. Ik heb zelf bastognekoeken gebruikt voor de bodem i.p.v. volkoren bisquit. Dat smaakt ook heerlijk. Bedankt voor het recept.

jolanda_70 avatar
jolanda_70 17-05-2006

We hebben GENOTEN van deze overheerlijke kwartaart. Niet moeilijk te maken en erg lekker. Super als toetje na een lekkere maaltijd. Uw man heeft helemaal gelijk! Bedankt nogmaals voor het recept.

jolanda_70 avatar
jolanda_70 09-05-2006

Ik neem dit recept graag van je over. Lijkt me heerlijk. Bedankt! Jolanda

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-04-2006

kan natuurlijjk ook met andere vruchtjes denk ik he. in ieder geval bedankt,liefs ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten