1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Chocolademousse met een Kokosjasje

Chocolademousse met een Kokosjasje

  • Balkan, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-04-2006

Ingrediënten 6 personen


280 g chocolade om te koken, 300 g ongezoete slagroom, 1 ei, 1 eigeel, 1 el water, 1 a 2 el bruine rum, kokos uit zakje (bijv. conimex)


Verder heb je nodig


Bakpapier, zilverfolie, langwerpige cakevorm (zie foto) met zilverfolie bedekken, garde en/of handmixer, langwerpig bord


[img]http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20060401031634.jpg[/img
]Een mooi en heerlijk kunstwerkje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

100 g chocolade au bain marie laten smelten, doe de choclade op bakbpapier en smeer het in zijn geheel uit (zie foto). Na enige tijd als de chocolade afgekoeld is dan snijd je ter grote van de cakevorm een stuk uit. Smelt intussen 180 g chocolade au bain marie en voeg hierbij ei, eigeel en water klop nu au bain marie tot het schuimig word. Haal de pan van het vuur en blijf zolang kloppen totdat het afkoelt

Bereidingswijze

Klop met de handmixer het slagroom tot het lobbig word. Voeg de slagroom bij de opgeklopte chocolade massa en doe er rum bij, goed mengen. Verdeel de chocolade mousse gelijkmatig over de bodem van de cakevorm en leg de afgekoelde chocoladetablet bovenop de mousse. Zet het 8 uur lang in de koelkast. Nadien de mousse voorzichtig op een langwerpig bord storten, zilverfolie voorzichtig er af halen en gelijkmatig bestrooien met kokos. Opdienen in stukjes met een blaadje pepermunt ter decoratie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top