1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tarte tartin met appels

Tarte tartin met appels

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2006

Ingrediënten


3 knapperige appels, 50 gram suiker, 50 gram boter, 1 rond vel bladerdeeg van 30 cm. Voor de karamel: 4 eetlp. water en 4 eetlp. kristalsuiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

In een vuurvaste schotel de 4 eetlepels water en kristalsuiker mengen.
2. Aan de kook brengen op een zacht vuurtje en laten karameliseren.
3. De schotel van het vuur nemen, in de karamel dakpansgewijze schijfjes appel schikken.
4. Bestrooien met de suiker en blokjes boter op aanbrengen.
5. Beleggen met het vel bladerdeeg. In een voorverwarmde oven van 200 graden C. 35 minuten bakken.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top