Turlu

  • Turks, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2006

Turkse ovenschotel met een lekker pittig sausje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 800 g rundstoofvlees
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 aardappelen
- 200 g snijbonen
- 2 Turkse groene pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- zout

voor de saus:
- 125 g boter
- 3 el tomatenpuree
- een scheutje water
- zout
- zwarte peper
- oregano
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Schil de aardappelen en de aubergine. Snijd alle groenten in stukken en snipper de ui, de knoflook en de pepers.
- Laat voor de saus de boter smelten in een pan. Voeg de tomatenpuree toe en water om te binden. Roer op laag vuur tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, zwarte peper en oregano.

Bereidingswijze

- Bak het vlees goudbruin in een pan zonder vetstof. Kruid met zout.
- Doe alle groenten in een ovenschotel met deksel. Doe er de pepers, de look en de ui bovenop met het vlees.
-Giet de saus erbij en zet de pan afgedekt zo?n 45 minuten tot een uurtje in een oven op 180C.

Serveertip

- Serveer met Turks brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten