Zuppa di Cozze e Scampi alla Tarantina

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2006

In een oud Italiaans kookboek over schaaldieren kwam ik de vermelding tegen van een Tarantijnse soep (zuppa) met scampi, mosselen en enkele vreemdsoortige groenten die in feite totaal niet pasten bij een visgerecht. Mits wat aanpassingen is dit een erg geslaagde vissoep !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 dl droge witte Italiaanse wijn
- 24 scampi
- 2 kg mosselen
- 4 pruimtomaten
- 4 teentjes knoflook
- 2 peperoncini
- bladpeterselie
- 1 witte selder
- 2 dl room
- 400 gr orzi (kleine pasta)
- 1 stokbrood
- zwarte peper
- zout




Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Stoom de mosselen voor driekwart gaar, laat even afkoelen en haal ze uit de schelp.
-Zeef het stoomvocht en giet er wat witte wijn bij, laat even inkoken en zet aan de kant.

-Snij de groene takken van de selder en pel de mooie witte stukken met een dunschiller, snij deze in kleine blokjes .

-Pel de scampi, maar hou aan het staartje nog wat pantser over.
-Pel de tomaten en snij in kleine stukken.

Bereidingswijze

-Snij de knoflook klein en zet koud aan in olijfolie.
-Schik daar eerst de selder en de peperoncino bij en laat wat stoven, niet bakken.
-Roer nu de scampi onder en een ietsje pietsje later de mosselen.
-Kruid met peper en wat zout.
-Schep de tomaatstukjes bij en laat max. ??n minuut meestoven.
-Giet het kookvocht toe, laat opkoken en werk af met de room en de gehakte bladpeterselie. Je kan eventueel wat kleine pasta zoals anellini of orzi laten meekoken in het kookvocht van de mosselen.




Serveertip

Dien op in een groot voorverwarmd diep bord.

Geef er wat geroosterd brood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten