1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Garnalen
  5. Bisque van garnalen

Bisque van garnalen

Door: marcdepester

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2006

Ingrediënten 4 personen


- 500 g wortelen;
-1 groene selder;
-ongeveer 3 kg pellen van grijze garnalen;
-4 soeplepels tomatenpuree;
- visfumet en eventueel wat extract van schelpdieren;
-0,25 liter room;
-250 gr gepelde grijze garnalen;
-een botje bieslook;
- peper ? zout - tijm ? laurierblaadje - een beetje look; olijfolie;
-Armagnac.

.



Overweldigend lekkere feestelijke soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-De groentjes reinigen en in stukjes snijden.
-Aanstoven in een weinig olijfolie tezamen met de pellen van de garnalen en de look.
-Als dit alles goed aangestoofd is voegt men er de tomaten puree aan toe, men laat dit alles nog een weinig stoven om de zure smaak van de tomaten te verwijderen.
-Deglaceren met een weinig armagnac.
-Bevochtigen met de visfumet en de tijm en het laurierblaadje toevoegen.
-Gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen

Bereidingswijze

-Indien men een degelijke soepmixer heeft kan men dit dan mixen en daarna door een zeef steken.
-Bij gebrek aan mixer door een passe-vite doen en daarna door de zeef.
-Afsmaken met peper en zout en eventueel wat schelpdieren extract.
-Voor het opdienen de room en Armagnac toevoegen.

Serveertip

-In een warm soepbord de garnaaltjes en de gehakte bieslook verdelen.
De bisque toevoegen.
*Tip van de chef :
-Als men schaaldieren extract gebruikt moet men oppassen met het zout.
-Indien men overschot van tomaten heeft kan men dit ook gebruiken.
.


De garnalen altijd op het allerlaatste ogenblik gebruiken want anders worden ze rubberachtig



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top