1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. appel-eier-likeurtaart

appel-eier-likeurtaart

Door: grimmigbeertje

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2006

Ingrediënten 12 personen


200grboter
225grvolkoren beschuit
800grlicht zure appellen
5elcitroensap
100grsuiker
275 appelsap
30gr kaneel
5blaadjes gelatine
2zakjes vanillesuiker
120ml eierlikeur


Verder heb je nodig


Mixkom
houte lepel
spring vorm
kleine pan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boter smelten en de de volkoren beschuiten met een deeg roller klein maken
de boter en de beschuit onder elkaar roeren
dan alles in de springvorm doen en goed aan duwen

Bereidingswijze

Dan de appelen in blokjes snijden de suiker en de citroensap er bij de appelsap en dan 5min koken aflaten koelen dan de kompot over de bodem verdelen.dan de gelatine de vanillesuikeren de eierlikeur lauw door elkaar roeren als alles goed gesmolten is over de appeltaart gieten je kan er nor volkoren beschuit over heen doen dan alles weer goed laten afkoelen dan als laatste de slagroom erover strijken en versiersels spuiten .

Serveertip

Een lekker bakkie koffie



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grimmigbeertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top