1. Home
  2. Recepten
  3. Balkanische keuken
  4. Taart
  5. servische chocoladecreme/mouse taart

servische chocoladecreme/mouse taart

  • Balkan, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-03-2006

Ingrediënten


Beslag:
- 150 gr. boter;
- 150 gr. suiker;
- 6 eierdooiers;
- 6 eiwitten;
- 60 gr. pure chocolade;
- 1 dl. melk;
- 60 gr. witte broodkruim;
- 50 gr. amandelen;
- 30 gr. bloem;

Chocoladecreme:
- 250 ml. melk;
- 80 gr. pure couverture;
- 25 gr. maiszetmeel;
- 2 eierdooiers;
- 2 eiwitten;
- 80 gr. suiker;
- 2 blaadjes gelatine;
- 125 ml. slagroom.

Garnering:
- 150 gr. bittere couverture;
- poedersuiker.


Verder heb je nodig


- springvorm van 24 cm. doorsnede;
- bakpapier.


Mijn oudste dochter is binnenkort jarig en ja hoor, deze taart moest weer gebakken. Hij is dan ook erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Voor het beslag de boter met de suiker schuimig kloppen. De eierdooiers 1 voor 1 door de boter roeren. De eiwitten zeer goed stijf kloppen. Verwarm de melk en los daarin de chocolade op, laat afkoelen. Doe de wittebroodkruim en de amandelen in een keukenmachine en maal het fijn, roer de bloem erdoor en voeg dit toe aan de chocolademelk. Eenderde van het eiwit door het dooiermengsel scheppen. Het resterende eiwit aan het broodkruimmengsel toevoegen en dan alles voorzichtig door elkaar scheppen. De springvorm met bakpapier bekleden en met het beslag vullen. Strijk de bovenkant glad.
De taart 50 minuten in de oven bakken. Met een houten prikker controleren of het gebak gaar is. De vorm verwijderen en het gebak een nacht laten staan.

Bereidingswijze

2. Voor de chocoladecreme de melk aan de kook brengen. De couverture erin smelten.
Roer het maiszetmeel en de eierdooiers in een kopje door elkaar. Sla het eiwit snel stijf, de suiker toevoegen; verder kloppen.Voeg toe aan de al iets afgekoelde chocolade.
Week de gelatine in koud water. Het maiszetmeelpapje dor de kokende melk roeren en de melk al roerende opnieuw aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen. De gelatine uitknijpen en door de hete creme roeren tot ze is opgelost. De creme laten afkoelen. Geregeld roeren.
3. De taartbodem 2 keer doorsnijden. De slagroom stijfslaan en door de afgekoelde creme scheppen.
De taartbodems met de creme bestrijken en op elkaar zetten. Creme voor de zijkant apart houden.
4. Voor de garnering de chocolade au bain marie laten smelten (of in de magnetron).
Deze uitstrijken op een glazen of marmeren plaat of snijplank. Iets laten harden, dan met een paletmes rolletjes afsteken.
De zijkanten rondom met creme bestrijken. De hele taart met de chocoladerolletjes garneren en met poedersuiker bestrooien.

Serveertip

Met slagroom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top