1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Rijst en Bonen

Rijst en Bonen

Door: novemberrain18

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui fijngehakt, 1 teen knoflook fijngehakt, 250 g langkorrelige rijst, 1 tl vers tijmblad, 125 g creamed coconut blok geraspt, 450 ml groentebouillon, 400 g kidneybonen blik, 1 Madame Jeanette-peper, zout en versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Grote Pan


Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de boter in een grote pan en bak de ui en knoflook zacht in 3-4 minuten op een laag vuur. Roer de rijst erdoor en bak de korrels 1 min. mee

Bereidingswijze

Schep de tijm, kokos, groentebouillon en bonen door de rijst. Doe de hele peper erbij en breng de rijst aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst met het deksel op de pan 15-18 min zachtjes pruttelen tot deze gaar en het vocht geabsorbeerd is. Verwijder de peper. Laat de rijst 5 min. staan voor het serveren zodat hij wat losser kan worden

Serveertip

BRON : AINSLEY HARRIOTS snelle keuken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top