1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-03-2006

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie, 750 g magere runderriblappen, 3 el bloem gekruid met zout en peper, 9 sjalotten gehalveerd, 125 g dobbelsteentjes spek of panchetta, 4 tenen knoflook gehalveerd, 750 ml rode wijn (absoluut geen zoete), 2 takjes verse tijm, 1 el tomatenpuree, 250 g kleine champignons, zout en versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Vlamvaste Ovenschaal, Schuimspaan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een vlamvaste ovenschaal van 3 liter met deksel, of een braadpan op het vuur en verhit de olie

Bereidingswijze

Schud het vlees om met de bloem en bak het in kleine porties 3-4 min in de hete olie tot ze mooi bruin zijn. Haal elke portie met een schuimspaan uit de pan. Zet het vlees apart. Bak nu in de zelfde pan al omscheppend de sjalotten, knoflook , spek of panchetta goudbruin in ca. 5 min.Doe het vlees terug, schenk de wijn erbij en breng alles aan de kook. Roer de tijm erdoor, samen met de tomatenpuree en wat zout en peper. Doe een deksel op de pan en zet de schotel 1 uur in de oven. Doe de champignons erbij, doe het deksel weer op de pan en zet de schotel 1 uur in de oven. Doe de champignons erbij, doe het deksel weer op de pan en zet de schaal nog eens 30-45 min. terug in de oven tot het vlees gaar is. Serveer rechtstreeks uit de pan

Serveertip

BRON : AINSLEY HARRIOTS snelle keukenHeerlijk met Rosti Dauphinoise (aardappeltjes met room en knoflook uit de oven) en Sperziebonen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top