Garnalen in Knoflookboter
- Italiaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 28-03-2006
Een makkelijk te bereiden gerecht en onovertreffend lekker
Ingrediënten 4 personen
2 el boter, 2-3 tenen fijngesneden knoflook, 400 g gekookte gepelde garnalen, 2-3 el droge sherry, zout en versgemalen zwarte peper, 1-2 el fijngesneden verse dille, citroenschijfjes of -partjes en verse dilletakjes voor garneringVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 159,51 kcal |
Koolhydraten | 3,53 g |
Eiwitten | 17,38 g |
Vetten | 7,08 g |
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en bak de knoflook 30 secondenVoeg de garnalen, sherry en zout, peper toe en schep alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en kook het geheel ongeveer 5 min.. Een of twee keer roerenVoeg de fijngesneden dille toe en breng het mengsel op smaakSchep de garnalen op een verwarmd bordGarneer met citroenschijfjes of -partjes en verse dilletakjes. Meteen opdienen
Serveertip
Lekker met knapperig stokbrood of Italiaanse formaggio-broodVervang de dille door fijngesneden verse peterselie
Laatste reacties
ik heb ``m net uitgeprobeerd, heerlijk en heerlijk makkelijk!!
Deze ga ik echt proberen. Lijkt met heerlijk! Groetjes,
he hallo Ines.........neem deze van je mee hoor!! En ga het binnenkort maken....dat hoor je nog wel van me... heel veel liefs, Gea