Courgette-tomatensoep

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2006

Heerlijke soep met veel smaak, maar ook geschikt als je vegetariers te eten krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 uien, 2 tenen knoflook, 1 of 2 courgettes, 2 blikken gepelde tomaten, blokjes oude kaas of parmezaanse kaas, fingesneden basilicum, 2 el olie, zout, peper en eventueel wat suiker of gembersiroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Voorbereiding

Uien en knoflook pellen en snipperen, Courgetten schoonmaken en in stukken snijden.

Bereidingswijze

Alles in hete olie aanstoven en wat aangestoofde courgette stukken apart houden. Voeg de blikken gepelde tomaten toe. Sudder dit 10 minuten. Pureer de paninhoud en doe de resterende stukjes courgettes terug in de pan. Voeg naar smaak zout, peper en eventueel suiker of gembersiroop toe.

Serveertip

Doe in een bord soep wat blokjes kaas en basilicum. Serveer het zo.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 22-08-2011

Vandaag deze soep gemaakt.Maar wel een beetje veranderd misschien ook een idee. Ik had 2 1/2 kg. courgette, daarbij 1 kg verse tomaten (in 4ren gesneden), rode basilicum, een bouquet garni van peterselie/tijm, twee bouillon blokken groente. Dat is het wat ik anders had gedaan voor de rest ui enz, volgens dit recept. Het was heerlijk, bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten