1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Fanfare van oosterse groenten in heldere bouillon Shangai

Fanfare van oosterse groenten in heldere bouillon Shangai

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2006

Ingrediënten 4 personen


-300 gr oosterse groentenmix bestaande uit:
Soja, bamboe, witte kool, prei, ui, zwarte champignons, wortelen, rode en groene paprika, peulerwten
(ook te verkrijgen als bereide mix in de betere Chinese supermarkt)
-1 blokje vetarme groentenbouillon en 1 blokje vetarme kippebouillon (hoeveelheid bouillon toe te voegen naar eigen smaak)
-witte peper van de molen
-1 eetlepel sesamolie
-water (hoeveelheid toe te voegen naar eigen smaak)



Vetarm is in! De ware meesters in het koken zonder al te veel verzadigde vetten zijn wellicht de oosterlingen. Dit gerecht is klaar in een wip, en vraagt weinig inspanning. Uitermate geschikt voor wie een lichte soep op tafel wil toveren, in afwachting van het zwaardere werk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Stoof de groentenmix gedurende 10 minuten klaar in de sesamolie
-Voeg 1/2 liter water toe en breng tot het kookpunt
-Voeg de bouillonblokjes toe en laat nog 10 min. doorkoken

Serveertip

-Dien op in diepe borden en hou zoveel mogelijk de groenten in het midden geschikt



-Kruid af met witte peper uit de molen
Serveer onmiddellijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top