Uienquiche met Gepocheerde ei
- Frans, Voorgerecht
- 60-120 min.
Een plaatje om te zien en nog lekkerder om te eten
Ingrediënten 4 recipe.people
100 g boter of margarine, 500 g uien in dunne ringen, 1 1/2 dl slagroom, 1 tl verse tijmblaadjes + 4 takjes voor de garnering, zout vers gemalen peper, 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 3 tl witte wijnazijn, 4 verse kippen- of henneneitjesBenodigdheden
evt. grote steker van 12 cm, bakpapier, schuimspaanVoorbereiding
Smelt in een pan met dikke bodem de boter op laag vuur. Smoor hierin de uien +/- 30 min. op laag vuur, schep regelmatig om. Voeg de slagroom en tijmblaadjes toe, doe het deksel op de pan en stoof alles nog +/- 20 min. Breng op smaak met zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Steek met de steker uit elk plakje bladerdeeg een rondje (of snijd met een scherp mesje op maat). Leg de rondjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel het uienmengsel over de deegrondjes en bak de quiches in +/- 30 min. goudbruin en gaarBreng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de azijn toe en draai het vuur laag. Breek steeds 1 ei boven een schaaltje en laat het rustig in het water glijden. Pocheer elk ei 1 1/2 min. Haal ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan (pocheer de eieren wat langer als je ze wat steviger wilt) en laat ze uitlekken. Knip evt. losse eislierten voorzichtig weg met een klein schaartjeLeg op elke quiche een eitje en garneer met een takje tijm
Serveertip
Bron : Tip April 2006, Perfect voor de Paasbrunch