Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

  • Fusion, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006
  • Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

    Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

    Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

  • Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

    Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

    Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

Vroeger werden in Spaanse wijngebieden van Catalonie eiwitten gebruikt om de wijn te klaren. Zwevende, vertroebelde deeltjes zonken samen met het eiwit naar de bodem van het wijnvat. Van de overgebleven dooiers werd onder meer dit heerlijke dessert bereid, dat in veel lijkt op de Franse creme brulee.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 25 gr custardpoeder
  • 500 ml volle melk
  • 1 tl kaneel
  • halve citroen, geraspt
  • 3 eierdooiers
  • 150 gr suiker
  • 4 soufflevormpjes ingevet

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In kom custardpoeder met 100 ml melk tot een glad papje roeren. In pan rest van de melk met kaneel en citroenrasp aan de kook brengen en afgedekt 5 minuten zachtjes laten koken. In kom dooiers met 125 gr suiker tot romige cr?mekleurige massa kloppen. Custardmengsel erdoor kloppen. Enkele eetlepels hete melk erdoor roeren. Al roerend eimengsel bij hete melk schenken. Blijven roeren tot dikke vla ontstaat en 3 minuten al roerend goed verwarmen. Vla in vormpjes scheppen en laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.. Grill voorverwarmen. Vla bestrooien met rest van suiker. Vormpjes op bakplaat vlak onder grill zetten en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 07-11-2012

Mmmm, heerlijk! Ik heb je recept favoriet gezet.

mansterkas avatar
mansterkas 20-07-2012

Lekker zeg. Ik heb je recept meegenomen. Hartelijke groet en een fijn weekend. Sophia

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 06-10-2011

Hoi Marianne, Ik kwam deze toevallig tegen, lijkt me heel lekker (hoewel ik geen toetjesmens ben vind ik crema catalana wel altijd erg lekker). Heb je recept meegenomen, bedankt en groetjes, Ineke

ilsevandenberg avatar
ilsevandenberg 22-02-2008

Ik heb je recept meegenomen. Mijn creme brulee mislukt atijd, maar heb meer vertrouwen in deze bereidingswijze van de creme.

novemberrain18 avatar
novemberrain18 07-04-2006

Meeegenomen, Bedankt! groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten