Sinaasappel uit de oven

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 handsinaasappel per persoon, vloeibare honing of kirsch of sinaasappellikeur.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de sinaasappels. Verwijder alle witte velletjes aan de buitenkant. Snijd de sinaasappels in plakken en verwijder de
pitjes. Bedruppel de plakken met honing of de gewenste likeur. Stapel de plakken in de vorm van de sinaasappel weer op elkaar. Leg elke opgestapelde sinaasappel op een royaal stuk aluminiumfolie. De vellen moeten groot genoeg zijn om de sinaasappel in te kunnen verpakken.

Bereidingswijze

Leg de ingepakte sinaasappels in het midden van de oven. Bak ze ongeveer 10 minuten. Haal de pakketjes uit de oven en verdeel ze over de borden. Pak de sinaasappels uit en verwijder de folie.

Serveertip

Heerlijk bij dit gerecht is een bol vanille-ijs of een schep mascarpone die met suiker op smaak is gebracht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten