Gevuld Toscaans gehaktbrood
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-03-2006
Ingrediënten 4 personen
ca. 250 g gemengde olijven (zwart en groen met piment), ca. 150 g zongedroogdetomaatjes, 1 ui, 1 kilo gehakt (half-om-half), 4 beschuiten, 3 eieren, zout, versgemalen peper, snufje gemalen nootmuskaat, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, boter/olie om de bakplaat mee in te smeren.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden C. Snijd de olijven en tomaatjes klein. Snipper de gepelde ui. Doe het gehakt in een kom. Voeg de verkruimelde beschuiten, de eieren, ui, zout, peper, nootmuskaat naar smaak en peterselie toe. Kneed alles met vochtig gemaakte handen goed door elkaar. Meng de olijven en de tomaatjes door het gehakt.
Bereidingswijze
Smeer de bakplaat in met boter of olie. Kneed het gehakt in een platte bol en leg het in het midden van de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur gaar. Controleer met een houten satepen of het gehakt gaar is. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het even rusten alvorens het van de bakplaat te nemen. Leg het gehaktbrood op een schaal en snijd het, eventueel aan tafel, in plakken. Leg groenten naar keuze om het gehaktbrood heen.
Serveertip
- Neem als groenten bijvoorbeeld broccoli, kerstomaatjes, in stukjes gesneden wortel, olijven en zongedroogde tomaatjes.
- Hier past aardappelpuree prima bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties