Toevalsbrood

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
broodbakmachine, dobbelsteen, 7,5 g gedroogde gist
  • de ingredienten worden bepaald door de dobbelsteen
    • Eerste worp:
      1) 250 g volkorenmeel
      2) 250 g bloem
      3) 150 g bloem - 100 g roggebloem
      4) 125 g bloem - 125 g volkorenmeel
      5) 250 g meergranenmeel
      6) 125 g bloem - 125 g maismeel
    • Tweede worp:
      1) 75 g krenten - 75 g rozijnen
      2) 200 g hazelnoten - 50 g grofgehakte of geraspte pure chocolade
      3) 150 g notenmix (grofgehakte walnoten, hazelnoten, pecannoten, pistachenoten of cashewnoten)
      4) 100 g gedroogde tomaten in stukjes
      5) 100 g spekblokjes - 50 g geraspte belegen kaas
      6) niets
    • Derde worp:
      1) 135 ml water
      2) 135 ml melk
      3) 50 ml bier - 85 ml water
      4) 70 ml water - 65 ml melk
      5) 135 ml witte wijn
      6) 35 ml bananen- of sinaasappellikeur - 100 ml water
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Stel het recept voor het brood
    samen door met een dobbelsteen drie keer te gooien. De eerste worp bepaalt de meelsamenstelling. De tweede worp bepaalt de vulling en met de derde worp kiest u de benodigde vloeistof.

    Bereidingswijze

    Vul het bakblik van de broodbakmachine met alle ingredienten en stel de machine in volgens de gebruiksaanwijzing. De broodbakmachine doet de rest.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten