1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Creoolse stoofpot

Creoolse stoofpot

Door: jacoba_b

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kg hamlappen, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd, 1 eetlepel mosterd, 1/2 eetlepel paprikapoeder, versgemalen peper, zout, sap van 1 citroen, 3 uien, 5 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 1,5 eetlepel bloem, 1 l blik gepelde tomaten, 2 dl witte wijn.


Verder heb je nodig


Ovenschaal of braadslede.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden C. Snijd het vlees in repen of blokken. Voeg gepelde geperste knoflook, tijm, mosterd, paprikapoeder, peper, zout en citroensap bij het vlees. Marineer hierin het vlees minstens een half uur. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in smalle repen. Was de courgette en verdeel deze in plakjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de groenten 5 minuten. Strooi de bloem erover. Schep de groenten in de ovenschaal of braadslede en voeg de tomaten met vocht en de wijn eraan toe. Meng het vlees met marinadevocht door het groentemengsel. Laat alles afgedekt in het midden van de oven 2 uur stoven. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveertip

Bestrooi het gerecht eens met een paar eetlepels geraspte kokos.
Lekker met witte rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top