Kipfilet in sojamarinade

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el japanse sojasaus, 2 el citroen of limoensap, 1 teentje knoflook (geperst), 1 cm versche gemberwortel (geschild), 4 kipfilets, 2 el (roerbak)olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaal, rasp, zeef, koekepan.

Voorbereiding

In schaal sojasaus mengen met cotroensap en knoflook. Gember erboven raspen. Kipfilet door marinade wentelen en minimaal 15 minuten laten marineren

Bereidingswijze

Kipfilets in zeef even laten uitlekken. (marinade bewaren) In koekepan olie verhitten en kipfilets rondom bruinbakken. Marinade erover schenken en kipfilet op laag vuur in nog 10 min. gaar laten worden, regelmatig keren. Kipfilet uit de pan nemen en met zout en peper naar smaak bestrooien.

Serveertip

Lekker met roergebakken paksoi en rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten